29 Şubat 2012 Çarşamba

Karnıbahar Mücver

Naz kendimiz için pişrdiğim bol acılı, limonlu, kıymalı karnıbahar yemeğinin tadına baktığı gün, blenderdan geçirilmiş püreye veda etti.Karnıbaharı çok seviyor ve ben de ne çeşit yapabilirim acaba diye düşünürken mücverini yapsam nasıl olur dedim. Naz onayladı güzel oluyormuş:) 20 dakikada fırına verilmeye hazırdı. Denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun:)

- 1 orta boy karnıbahar
- 1 demet taze soğan
- yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

karnıbaharı düdüklü tencerede sebze pişirme aparatında 10 dakika haşladım.buharda pişmesi önemli. Diğer bütün malzemeleri bir kapta karıştırıp haşlanmış karnıbaharı ekliyoruz. karıştırmaya devam edince zaten püre kıvamına geliyor karnıbahar. borcam tepsisine yağlı kağıdı serip üzerine karışımı döküyoruz. Nekadar ince yayarsak okadar güzel pişiyor. Fırına vermeden önce 4 tane fındık büyüklüğünde tereyağı parçalarını da üzerine ekleyebilirsiniz. 170 derece üzeri kızarana kadar pişirin. Bebeklerinizin yemesi dileğiyle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder